Stopover.nl

Hotel Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik, een prachtige oude stad. Het omvat naast de stad binnen de historische omwalling ook het schiereiland Lapad met residentiŽle wijken en heel veel luxehotels en de Elafiti-eilanden. In 1991 werd Dubrovnik beschoten, na de oorlog werd een commissie opgericht die er zorg voor heeft gedragen dat het stadscentrum weer in ere werd hersteld.

In het verleden was Dubrvnik zo rijk en machter dat ze een eigen vloot konden bouwen. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om handel te drijven met een veel landen. Hierdoor kende de stad vrede en voorspoed en een ontwikkeling van kunsten en wetenschappen. Helaas is hiervan weinig bewaard gebleven door een dramatische aarbeving in 1667. Ondanks deze aarbeving is er nog genoeg te zien in Dubrovnik!

De Onoforio fontein was oorspronkelijk versierd met beeldhouwwerk wat helaas vernietigd werd in de aardbeving. Nu zijn er alleen nog 16 stenen maskers aanwezig waaruit het water in de poel vloeit. De Placa is een erg mooie glanzend geplaveide winkelstraat die naar de historische kerk leidt. Hier geldt een verbod voor autoís waardoor u optimaal kunt genieten van de bebouwing. Ook erg mooi is het Paleis van de Rector, gebouwd aan het einde van de 15e eeuw. In het atrium daar worden in de zomermaanden regelmatig concerten gehouden. Een groot deel van het paleis kan bezocht worden dat werd ingericht als museum met wassen beelden, portretten, wapenuitrustingen enz.

Zoeken & boeken hotels Dubrovnik

Voor uw overnachtingen bieden wij de mogelijkheid voordelige hotels te vergelijken. Hierdoor kunt u zo goedkoop mogelijk uw overnachting in Dubrovnik boeken.

Boeken vliegticket Dubrovnik

Voor uw vlucht naar Dubrovnik bieden wij de mogelijkheid voordelige vliegtickets te vergelijken. Hierdoor kunt u zo goedkoop mogelijk van Amsterdam naar Dubrovnik vliegen.

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Email:
Stopover