Stopover.nl

Hotel Porec

Porec

Porec, hťt toeristische centrum van IstriŽ. De laatste jaren zijn er steeds meer hotels en vakantieparken bijgekomen. Door zijn ligging is het een eldorado voor de watersporters. De oude stad van porec ligt op een schiereiland dat zich uitstrekt naar het eiland voor de kust. Alles wat ten westen van de drie middeleeuwse torens ligt behoort tot het oude deel van de stad. Aan de oostkant begint het nieuwere deel van Porec. Dit deel is aan het groeien vanaf het tweede deel van de 19e eeuw, toen de oude stad te klein werd voor de toenemende bevolking.

Aan beide kanten van de Decumanus is het leuk wandelen door de straten van de oude stad. Historisch wit plaveisel is op veel plaatsen aangelegd. Hier staan ook diverse historische gebouwen. Een heel mooi voorbeeld van de Venetiaanse gotiek is het Venetiaanse paleisje op Decumanus. Er staat in deze buurt ook het barokke Sineiestadsplaleis wat dateert uit de 18e eeuw. Dit is het regionale Museum van Porec, tevens het oudste museum in IstriŽ. Het heeft een verzameling van zoín 2000 prehistorische, antieke, middeleeuwse cultuurhistorische en etnografische voorwerpen.

Maar, het bekendste bouwwerk is toch wel de Euphrasius basiliek. Deze is in de zesde eeuw na christus gebouwd en vernoemd naar een Byzantijnse bisschop. Het is in 1997 op de Werelderfgoed Lijst geplaatst.

Net als in Dubrovnik had Porec ook stadsmuren, maar deze zijn inmiddels verdwenen. Dubrovnik heeft tot op de dag van vandaag dezelfde muren als die ooit om Porec stonden.

Zoeken & boeken hotels Porec

Voor uw overnachtingen bieden wij de mogelijkheid voordelige hotels te vergelijken. Hierdoor kunt u zo goedkoop mogelijk uw overnachting in Porec boeken.

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Email:
Stopover