Stopover.nl

Hotel Rovinj

Rovinj

Rovinj is een schiereiland wat feitelijk uit een halfronde heuvel bestaat en waarop de middeleeuwse bebouwing tot aan het water loopt. Kleine authentieke straatjes lopen omhoog door de middeleeuwse bebouwing.

In Rovinj ligt het grote, barokke Franciscander klooster uit het begin van de 18e eeuw. Er is een kleine museumcollectie aangelegd door de kloosterlingen met 18e en 19e eeuwse schilderijen en beelden. Aan het Titoplein staat het Regionale Museum van Rovinj. Hier worden oudheidkunde voorwerpen en een moderne schilderijencollectie tentoongesteld. Daarbij liggen ook nog een aantal Etruskische voorwerpen. Eťn van de drie mooiste stadspoorten staat ook aan dit plein, de Balbi poort uit 1679. De oude straatjes die je hier in de buurt in kunt lopen hebben ook aardige details in de bebouwing, voornamelijk uit de Gotiek, de Renaissance, de Barok en de Neo-Classicistische periode. Op de heuvel van het schiereiland staat de Eufemiakathedraal, wat het grootste barokke gebouw in IstriŽ is. In het gebouw ligt Sint-Eufemia in een tombe, buiten is van haar een marmeren reliŽf te zien.

Langs de kade van Rovinj worden bootexcursies aangeboden. Ieder uur is er de mogelijkheid om daar Crveni Otol de varen. Ook is het mogelijk om over te varen naar Sveta Katarina een groter eiland direct tegenover de haven, hier ligt ook het mooie Punta Corrente-Park.

Zoeken & boeken hotels Rovinj

Voor uw overnachtingen bieden wij de mogelijkheid voordelige hotels te vergelijken. Hierdoor kunt u zo goedkoop mogelijk uw overnachting in Rovinj boeken.

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Email:
Stopover